PUBLISERT 28.05.2022
Sunn, næringsrik mat fra Plateful når tallerkenen til hundrevis av kantinegjester daglig
DSC01303 bw2

Kantineansvarlig hos Insider Facility Solutions hos Politi Øst, Roy Glophom, mener det er viktig at de som bruker kantina får spise skikkelig mat. Sammen med de andre kjøkkensjefene Tommy Andersen og Caj Filliph Henborg lager han hjemmelaget mat til flere hundre personer daglig.

– Vi lager alt fra dressinger og vaffelrøre, til vår egen kaffesirup, legger kollega Tommy Andersen til. Han viser frem en kaffesirup som er svært populær i kantina. Den kan Roy fortelle at de lager av kaffegruten som blir igjen etter kaffetørste besøkende. Det er tydelig at ingenting går til spille.

Setter pris på større valgfrihet og mindre svinn

Denne innstillingen kombinert med begrenset plass gjør at de har en spesielt bevisst holdning til hva som handles inn og hvordan ressursene blir brukt. Det er mange som vil ha et godt utvalg, samtidig som at hver eneste råvare blir utnyttet til det fulle. Derfor har kjøkkensjefene Roy, Tommy og Caj satset på buffeter med alt fra salat til varmmat.

– Vi kan sjekke innom Plateful daglig etter gode tilbud og nye matvarer, dette kombineres veldig godt med buffeter hvor vi kan variere i større grad, sier Roy. Han legger også til at kvaliteten på råvarene er viktig.

– De som går på jobb hver dag skal være trygge på at maten de får er sunn, næringsrik og laget av gode råvarer. Spesielt her hvor det er mange som er opptatte av å holde seg i form, og få i seg nok proteiner, forteller Roy som trekker spesielt

frem fisken og kyllingen.

– Vi setter stor pris på fisken vi får fra Plateful, ikke minst kyllingen som er uhyre populær, fortsetter Roy.

Roy Glopholm i Insider Facility Solutions.

Klarte å holde kostnadene nede da matvareprisene økte

Når man er ansvarlig for en stor kantine er det en kjensgjerning at man må forholde seg til budsjetter. Insider Facility Solutions valgte Plateful i 2019, noe som bar frukter da pandemien startet.

– Å ha Plateful som leverandør har vært til stor hjelp til når det kommer til innkjøp. Vi har klart å holde kostnader nede innenfor kontrollerte budsjetter, noe som ikke har vært enkelt under pandemien da matvareprisene økte betydelig, forteller Roy.

– Gjør rett og slett arbeidsdagen enklere for oss

Ved drift av en stor kantine med mange mennesker innom daglig er det i dagens samfunn viktig å kunne opplyse om hva som er i maten. Det være seg på grunn av livssyn eller allergier.

– Vi må opplyse ganske mye til våre brukere – da er det utrolig deilig og ikke minst tidsbesparende at Plateful har så gode beskrivelser av maten vi kjøper, sier Roy.

– Det som skiller Plateful fra andre leverandører er enkelheten. Det er enkelt å bestille, finne informasjonen man trenger og ikke minst å komme i kontakt med de som jobber i Plateful, det setter jeg veldig pris på. Og så er alle hyggelige, fra kundesenter til sjåførene som leverer maten – over hele linja, avslutter Roy.

Les også...

Fredrik Eide 2

Jens Eide

– Det som er gøy med å jobbe sammen med Plateful er at de er minst like interessert i innovasjon som oss.

Les mer
DSC01161 4 red

Fork Kantiner

Fork Kantiner var tidlig ute med å se verdien av å handle råvarer hos Plateful.

Les mer