PUBLISERT 06.03.2023
Compass Group sin strategisamling 2023
Compass Group bilde 5

På Compass Group sin strategisamling for 140 ledere og mellomledere, ble Plateful introdusert som en ny leverandør og samarbeidspartner.

Her presenterte vi et utvalg av våre egne merkevarer basert på råvareoverskudd.

Plateful sine kokker Henrik Guedes Furuholt og Christine Larsen, satt sammen fire smakfulle retter, som vekket stor begeistring, både på smak, estetikk, men det viktigste at rettene direkte bidrar til vårt felles mål, å redusere matsvinn.

Compass Group er verdens ledende leverandør av blant annet måltidskonsepter.

Bærekraft spiller en essensiell rolle i Compass Group, og sammen med sine kunder, leverandører og lokalsamfunn samarbeider de tett for å nå FNs bærekraftsmål. I Compass Group reduserer de matsvinn, erstatter plast, og øker andelen plantebaserte, lokale og sesongbaserte råvarer i sine menyer.

De har et av bransjens råeste kulinariske team, som hver dag jobber for å oppfylle selskapets ambisiøse matfilosofi og aktivt redusere matsvinn.

Samarbeid for fremtiden.

Bærekraft spiller også en viktig rolle i Plateful, og som et bindeledd mellom produsenter og marked, arbeider vi daglig med å redusere matsvinn. Dette bidrar til en mer bærekraftig verdikjede og en bedre ressursutnyttelse. Samarbeidet sikrer at overskuddsproduksjon kommer til nytte istedenfor at det kastes eller destrueres. Som Plateful sin grunder og daglig leder Lars-Kristian Leiro sier, dette blir det en vinn-vinn-løsning for alle parter.

Daniel Skar i Compass Group understreker at, vi inngår denne avtalen og samarbeidet for å bidra til å redusere matsvinn, og benytte varer som ellers ville blitt kastet til god mat for våre kunder for en god pris til oss.

All mat går ikke alltid etter planen, derfor har vi en plan for det.

Matsvinn er en av de største utfordringene innenfor matvareindustrien og alle aktører må ta ansvar. Vi kan ikke ha det slik at 1/3 av verdens mat kastet. Ubrukte ressurser kan ikke forsvare. Plateful er takknemlig for samarbeidet vi har, og skal ha med Compass Group.


Les også...

DSC01161 4 red

Fork Kantiner

Fork Kantiner var tidlig ute med å se verdien av å handle råvarer hos Plateful.

Les mer
Bilde Christine og Lars Kristi N

Plateful har etablert en kanal som enkelt sagt løser et problem for produsentene.

Det er et tankekors at rundt 1/3 av all mat som produseres i verden kastes, sier daglig leder og gründer Lars-Kristian Leiro i Plateful.

Les mer